Comenius

A mi iskolánk

Milyen a mi iskolánk… Milyen a ti iskolátok?
Gyerekek, pedagógusok, de még szülők között is gyakoriak az ilyen összehasonlító beszélgetések. S mikor van az összehasonlítás, a keresés ideje? Napjainkban, hiszen most van a középiskolai felvételi időszak.Az igazi összehasonlításhoz tapasztalat kell. Tapasztalat, mely az iskolába lépve látható, érezhető különbséggel fogadja az odalátogatót. A tapasztalható különbség, mely a diákok nyugodt, vidám zsongásából árad, mely az ott dolgozó pedagógusok nyitott, bíztató, vigyázó tekintetében látható. A tisztaság, a rend, mely az egész intézményre jellemző. Indulásnak jó lépés, ha meglátogatunk egy olyan iskolát, mint a miénk, mint az enyém. Ami más, mint a megszokott.

Ahol cél az, hogy a tanulóink képesek legyenek szaktantárgyi ismeretek célnyelvi elsajátítására, s arra, hogy szinte második anyanyelvként használják az angolt. Megvalósítása a gyermekek egyéniségét, tehetségi szintjét figyelembe vevő pedagógiai módszerekkel történik. Belépési lehetőséget 5., 7., 9. és nyelvi előkészítő évfolyamokon kínálunk képzési rendszerünkbe.

A kis létszámú osztályokban családias légkörű, jó hangulatú munka folyik, egymást segítő, ösztönző „csapatok” dolgoznak, melyre a tantestület támogató hozzáállása és magas szintű felkészültsége a garancia. Büszkék vagyunk eddig elért eredményeinkre, sport, művészeti, tanulmányi téren – akár nyelvvizsgákról, emelt szintű vizsgáról, sikeres angol nyelvű érettségikről, felsőoktatási felvételikről van szó. Továbbtanulási arányunk a hazai és külföldi egyetemeken 100%, államilag finanszírozott képzésen 80%.

Tanulóink fejlesztését nívós kertvárosi környezetű intézményi háttér segíti. Épületeink korszerűek, igényesen felújítottak, esztétikusak. Iskolánk magániskola, ahol a többletszolgáltatások biztosításához a rendszeres szülői adományok is hozzájárulnak.

Nyári ügyfélfogadás 2024

Titkárságunk dolgozói 2024. július 15-től szabadságukat töltik, ezt követően székhelyünk augusztus 12-től hétköznapokon 9.00-14.00 között tart nyitva.


Ha bármilyen kérésük, kérdésük lenne a nyár folyamán, munkatársaink rendelkezésükre állnak a 22/512-130, illetve a 30/688-8333-as telefonszámon, vagy a kettannyelvu@comenius.hu e-mail címen.


Cambridge Vizsgaközpont

Intézményünket Cambridge Assessment English Vizsgafelkészítő központtá nyilvánították.Határtalanul 2022/2023

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett HATÁRTALANUL pályázaton iskolánk az idei évben is sikerrel pályázott.

A 7. évfolyamosok - Székelyföld kincsei - Sóvidék csodái


Beszámoló


Megvalósult Magyarország Kormányának támogatásával!

Adó 1%

Tisztelt Szülő,
Tisztelt Támogatónk!


Kérjük, hogy amennyiben még nem rendelkezett 2022-es Személyi Jövedelemadója  1%-nak felajánlásáról, úgy kérjük támogassa azzal az - Aktív Comenius Kulturális és Sportegyesületet -  amely iskolánk kulturális és sport életét segíti.

Az egyesület támogatja a nyári napközis táborainkat, a nyári Velencei-tavi kenutúrákat, az évközi barlangász és kerékpár túrákat, az iskolai színjátszó köröket és a kóruséneklést.

A felajánláshoz szükséges egyesületi adatok:

Aktív Comenius Kulturális és Sportegyesület

Adószám: 18848153-1-07


Bővebb információ


Határtalanul 2016.

Iskolánk 2016. március 03-án 1.052.000.- Ft összeget nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett HATÁRTALANUL pályázaton a 7. évfolyamos tanulók "II. Rákóczi Ferenc nyomában, Őszi természet a Felvidéken" program megvalósításához.

részletes beszámoló

Határtalanul 2020/21.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett HATÁRTALANUL pályázaton iskolánk az idei évben négy évfolyamával is sikerrel pályázott.

A 7. évfolyamosok - Székelyföld kincsei - Sóvidék csodái
Támogatás összege: 2.597.750.- Ft

Határtalanul 7. évfolyam

Tamulmányi kirándulás középiskolásoknak (9., 10. és 11. évfolyam)
Királyok és fejedelmek útján Erdélyben
Támogatás összeg: 10.390.700.- Ft

Határtalanul 9. évfolyam
Határtalanul 10. évfolyamMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával!

Pályázat

A Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola a TÁMOP-6.1.2.A-14/2-2014-0165 pályázaton 9.400.000 Ft-ot támogatási összeget nyert az "Egészségtudatos diákokért- a székesfehérvári Comeniusban" program megvalósítására.

Határtalanul 2018/19.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett HATÁRTALANUL pályázaton iskolánk az idei évben is sikerrel pályázott, és 2.219.875,.- forintot nyert.

A projekt keretében a 7. évfolyamos tanulók "Erdőország magyar vére - Hon- és népismereti kalandozások Erdélyben" utazáson vettek részt.

részletes beszámoló

Határtalanul 2017

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett HATÁRTALANUL pályázaton iskolánk az idei évben is sikerrel pályázott, és 2.699.500.- forintot nyert.

A projekt keretében a 7. évfolyamos tanulók a Rákóczi-szabadságharc emlékútján, Kárpátalján jártak.

részletes beszámoló

Határtalanul 2019/20.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett HATÁRTALANUL pályázaton iskolánk az idei évben is sikerrel pályázott,
és 2.799.500,.- forintot nyert.

A projekt keretében a 7. évfolyamos tanulók "Erdőország magyar vére - Hon- és népismereti kalandozások Erdélyben" utazáson vettek részt.

A projekt a vírushelyzet miatt várhatóan 2021-ben valósul meg.Fel