Comenius

Határtalanul 2018/19.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett HATÁRTALANUL pályázaton iskolánk az idei évben is sikerrel pályázott, és 2.219.875,.- forintot nyert.

A projekt keretében a 7. évfolyamos tanulók "Erdőország magyar vére - Hon- és népismereti kalandozások Erdélyben" utazáson vettek részt.

részletes beszámoló

Határtalanul 2017

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett HATÁRTALANUL pályázaton iskolánk az idei évben is sikerrel pályázott, és 2.699.500.- forintot nyert.

A projekt keretében a 7. évfolyamos tanulók a Rákóczi-szabadságharc emlékútján, Kárpátalján jártak.

részletes beszámoló

HATÁRTALANUL 2016.

Iskolánk 2016. március 03-án 1.052.000.- Ft összeget nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett HATÁRTALANUL pályázaton a 7. évfolyamos tanulók "II. Rákóczi Ferenc nyomában, Őszi természet a Felvidéken" program megvalósításához.

részletes beszámoló

Pályázat

A Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola a TÁMOP-6.1.2.A-14/2-2014-0165 pályázaton 9.400.000 Ft-ot támogatási összeget nyert az "Egészségtudatos diákokért- a székesfehérvári Comeniusban" program megvalósítására.

Gimnazista leszek

Tisztelt Szülők!
Kedves Tanuló!

Gimnáziumunkban a 2019/2020-as tanévben az alábbi képzések indítását tervezzük:

hetediktől induló angol-magyar két tanítási nyelvű képzés az angol nyelvben jártas diákoknak
kilencediktől induló angol-magyar két tanítási nyelvű képzés az angol nyelvben jártas diákoknak

kilencediktől induló angol-magyar két tanítási nyelvű képzés nyelvi előkészítő évfolyammal

Az oktatás a Koppány utcai épületben van.

Az évfolyamon tanulók max. létszáma 34 fő.

Csoportbontásban (max.16 fő) tanulható tárgyak: angol nyelv, angol célnyelvi civilizáció, biológia, dráma, fizika, informatika, kémia, magyar, matematika, történelem

Angol nyelven tanulható tárgyak: angol célnyelvi civilizáció, biológia, fizika, informatika, kémia, matematika, mozgókép- és médiaismeret, történelem

Fakultációként a képzés kezdetétől választható második idegen nyelvek: francia nyelv, kínai nyelv (kantoni), német nyelv, olasz nyelv, orosz nyelv, spanyol nyelv

Iskolánkba felvételi vizsga nélkül, családi beszélgetés alapján vesszük fel a gyerekeket. Az intézménynek nincs körzeti beiskolázási kötelezettsége, az ország bármely településéről lehet jelentkezni. Van diákunk határon túlról is.

A jelentkezési lap az iskolatitkárságon átvehető, illetve az iskola honlapján letölthető. A jelentkezés nem jelent automatikus felvételt.

A felvétel feltétele:

- családi beszélgetés, melynek során megismerkednek egymással az igazgató, a tanuló és a szülők,
- a korábbi tanévek lezárását igazoló bizonyítvány.

Családi beszélgetéseket 2019. februárjától tartjuk, melyről a jelentkezőkkel Kis Franciska iskolatitkár telefonon egyeztet.

A túljelentkezésre való tekintettel valamint a családi beszélgetések egyeztetése miatt kérjük, hogy a jelentkezési lapot minél előbb szíveskedjenek eljuttatni személyesen, faxon vagy e-mailen.

A felvételről az iskola igazgatója – a fenntartóval egyetértésben – dönt.

Felvétel - Beiratkozás:

Időpontját a honlapon tesszük közzé, valamint a felvételt nyert diákok szüleit erről írásban értesítjük.

Fel