Comenius

Határtalanul 2020/21.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett HATÁRTALANUL pályázaton iskolánk az idei évben négy évfolyamával is sikerrel pályázott.

A 7. évfolyamosok
Székelyföld kincsei - Sóvidék csodái
Támogatás összege: 2.597.750.- Ft

Tamulmányi kirándulás középiskolásoknak (9., 10. és 11. évfolyam)
Királyok és fejedelmek útján Erdélyben
Támogatás összeg: 10.390.700.- Ft

A projekt a járványügyi helyzet miatt várhatóan a 2021/22-es tanévben valósul meg.

Határtalanul 2019/20.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett HATÁRTALANUL pályázaton iskolánk az idei évben is sikerrel pályázott, és 2.799.500,.- forintot nyert.

A projekt keretében a 7. évfolyamos tanulók "Erdőország magyar vére - Hon- és népismereti kalandozások Erdélyben" utazáson vettek részt.

A projekt a vírushelyzet miatt várhatóan 2021-ben valósul meg.

Határtalanul 2018/19.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett HATÁRTALANUL pályázaton iskolánk az idei évben is sikerrel pályázott, és 2.219.875,.- forintot nyert.

A projekt keretében a 7. évfolyamos tanulók "Erdőország magyar vére - Hon- és népismereti kalandozások Erdélyben" utazáson vettek részt.

részletes beszámoló

Határtalanul 2017

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett HATÁRTALANUL pályázaton iskolánk az idei évben is sikerrel pályázott, és 2.699.500.- forintot nyert.

A projekt keretében a 7. évfolyamos tanulók a Rákóczi-szabadságharc emlékútján, Kárpátalján jártak.

részletes beszámoló

HATÁRTALANUL 2016.

Iskolánk 2016. március 03-án 1.052.000.- Ft összeget nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett HATÁRTALANUL pályázaton a 7. évfolyamos tanulók "II. Rákóczi Ferenc nyomában, Őszi természet a Felvidéken" program megvalósításához.

részletes beszámoló

Pályázat

A Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola a TÁMOP-6.1.2.A-14/2-2014-0165 pályázaton 9.400.000 Ft-ot támogatási összeget nyert az "Egészségtudatos diákokért- a székesfehérvári Comeniusban" program megvalósítására.

Könnyű Neked!

Te több nyelven beszélsz!

Mindannyian szeretnénk, hogy gyermekünknek egyszer ezt mondják.
Az eddigi meglévő két tanítási nyelvű képzései mellett jelentős,
országosan is új beiskolázási változásra készül a Comenius Angol - Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola 2015. szeptember 1-től.Az alsó tagozat elvégzése után nyelvi felkészítő csoportba jelentkezhetnek a kisdiákok.

Az általános iskolánk ötödik évfolyamán a magyar nyelv és a matematika, valamint a készségtárgyak mellett heti 16 órában tanulhatnak angol nyelvet, kis létszámú csoportban. A nyelvi felkészítő időszak lezárása után csatlakozhatnak a 8 évfolyamos angol – magyar két tannyelvű képzéshez és készülhetnek a kétnyelvű érettségire és az angol nyelvű nemzetközi érettségire.

A jelenlegi hatodikosok kétféle úton válhatnak intézményünk tanulójává.

A jelentkező, ha már rendelkezik angol nyelvi ismeretekkel, alapfokú nyelvvizsga szinten van, akkor a hat évfolyamos két tanítási nyelvű programba nyerhet felvételt.
A csatlakozás lehetőségét kibővíti az iskola azzal, hogy az előbbiekben leírtaknak megfelelő metodikájú nyelvi felkészítő csoportot indít a leendő hetedikeseknek is, akik az év sikeres zárását követően hat évfolyamos két tanítási nyelvű képzésbe lépnek.

Az angol-magyar kéttannyelvű képzés mellett nyolcadikosoknak kívánjuk meghirdetni és szeptembertől elindítani a fél osztály orosz-magyar és  fél osztály német-magyar két tanítási nyelvű képzésünket.

Jelentkezés: az állami felvételi rendszer nélkül, személyes szülői egyeztetéssel.

Fel