Comenius

Határtalanul 2018/19.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett HATÁRTALANUL pályázaton iskolánk az idei évben is sikerrel pályázott, és 2.219.875,.- forintot nyert.

A projekt keretében a 7. évfolyamos tanulók "Erdőország magyar vére - Hon- és népismereti kalandozások Erdélyben" utazáson vettek részt.

részletes beszámoló

Határtalanul 2017

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett HATÁRTALANUL pályázaton iskolánk az idei évben is sikerrel pályázott, és 2.699.500.- forintot nyert.

A projekt keretében a 7. évfolyamos tanulók a Rákóczi-szabadságharc emlékútján, Kárpátalján jártak.

részletes beszámoló

HATÁRTALANUL 2016.

Iskolánk 2016. március 03-án 1.052.000.- Ft összeget nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett HATÁRTALANUL pályázaton a 7. évfolyamos tanulók "II. Rákóczi Ferenc nyomában, Őszi természet a Felvidéken" program megvalósításához.

részletes beszámoló

Pályázat

A Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola a TÁMOP-6.1.2.A-14/2-2014-0165 pályázaton 9.400.000 Ft-ot támogatási összeget nyert az "Egészségtudatos diákokért- a székesfehérvári Comeniusban" program megvalósítására.

Kedves Szülők, Diákok! Tisztelt Látogató!

A tanévkezdéssel kapcsolatban szeretnék néhány információt megosztani Önökkel.

Az elmúlt négy hónap aggodalma nem tűnt el életünkből nyomtalanul. Továbbra is mindennapunk része az a bizonytalanság, mely munkavégzésünk, közösségi, családi összejöveteleink vagy szabadidőnk eltöltésének helyszínét, körülményeit érinti. Ezt az érzést táplálja a média különböző csatornáin keresztül.

Ezek ellenére vagy tán épp ezért az összes tényezőt figyelembe véve mi készülünk, felkészülünk a következő tanév zökkenőmentes indítására.

Készülünk a közösségi, tantermi oktatásra, várjuk vissza gyermekeiket, tanulóinkat az iskolába. És készülünk a korlátozó intézkedések bevezetése esetén távoktatással, digitális oktatással a Microsoft Teamsen kialakított, felépített rendszerünkkel.Az elmúlt időszakban mindannyian sokat tanultunk, fejlődtünk gyerekként, tanárként és szülőként egyaránt. A sok-sok pozitív tapasztalatból, tanulói és szülői visszajelzésből erőt merítünk, az esetlegesen előforduló hibákból, nehézségekből okulunk, a sok jót megőrizve tovább fejlesztjük pedagógiai módszereinket, online oktatási rendszerünket is.          

Innovatív iskolaként, a modern oktatási irányzatok követőjeként, a Comenius célja, hogy az elektronikus eszközök az elkövetkezendő időben mind az iskolai, mind az otthoni tanulási folyamat elsődleges eszközévé váljanak. Az ajánlott tankönyvek közül egyre több elérhető már elektronikus formában is. Intézményünk törekszik arra, hogy a központi tankönyvfejlesztés irányzatának megfelelően ezeket az alkalmazásokat a mindennapi oktatás során pedagógiai módszereinek körébe beépítse.

Kérjük, hogy gyermekeik infokommunikációs eszközei között megtalálható legyen könnyen kezelhető, jól olvasható, kamerával, mikrofonnal és elegendő tárhellyel rendelkező tablet, vagy laptop.

Szeptember 1-én találkozunk :-)!

Fel