Comenius

Határtalanul 2022/2023

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett HATÁRTALANUL pályázaton iskolánk az idei évben is sikerrel pályázott.

A 7. évfolyamosok - Székelyföld kincsei - Sóvidék csodái


Beszámoló


Megvalósult Magyarország Kormányának támogatásával!

Határtalanul 2020/21.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett HATÁRTALANUL pályázaton iskolánk az idei évben négy évfolyamával is sikerrel pályázott.

A 7. évfolyamosok - Székelyföld kincsei - Sóvidék csodái
Támogatás összege: 2.597.750.- Ft

Határtalanul 7. évfolyam

Tamulmányi kirándulás középiskolásoknak (9., 10. és 11. évfolyam)
Királyok és fejedelmek útján Erdélyben
Támogatás összeg: 10.390.700.- Ft

Határtalanul 9. évfolyam
Határtalanul 10. évfolyamMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával!

Határtalanul 2019/20.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett HATÁRTALANUL pályázaton iskolánk az idei évben is sikerrel pályázott,
és 2.799.500,.- forintot nyert.

A projekt keretében a 7. évfolyamos tanulók "Erdőország magyar vére - Hon- és népismereti kalandozások Erdélyben" utazáson vettek részt.

A projekt a vírushelyzet miatt várhatóan 2021-ben valósul meg.Határtalanul 2018/19.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett HATÁRTALANUL pályázaton iskolánk az idei évben is sikerrel pályázott, és 2.219.875,.- forintot nyert.

A projekt keretében a 7. évfolyamos tanulók "Erdőország magyar vére - Hon- és népismereti kalandozások Erdélyben" utazáson vettek részt.

részletes beszámoló

Határtalanul 2017

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett HATÁRTALANUL pályázaton iskolánk az idei évben is sikerrel pályázott, és 2.699.500.- forintot nyert.

A projekt keretében a 7. évfolyamos tanulók a Rákóczi-szabadságharc emlékútján, Kárpátalján jártak.

részletes beszámoló

Határtalanul 2016.

Iskolánk 2016. március 03-án 1.052.000.- Ft összeget nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett HATÁRTALANUL pályázaton a 7. évfolyamos tanulók "II. Rákóczi Ferenc nyomában, Őszi természet a Felvidéken" program megvalósításához.

részletes beszámoló

Kitüntető elismerésben részesült a Comenius iskola a Cambridge English- British Council Vizsgaközpont által

Intézményünket Cambridge Assessment English Vizsgafelkészítő központtá nyilvánították

12 év alatt több mint 800 gyermek tett le sikeres nyelvvizsgát a Young English Learners Examination lebonyolításában.A kisiskolások angol nyelvi tudását pajzsocskákkal értékelik a vizsgáztatók, akik olyan légkört teremtenek a Comenius iskolában lévő vizsgatermekben, hogy a gyermekek angol tudása észrevétlenül, zavar nélkül nyílik meg.

Az első nyelvvizsga szervezését azért tartja fontosnak Bereyné Lévai Marianna angolos tanító, mert óriási sikerélményt ad a tanulónak és a szülőnek egyaránt. Ez az első komoly, külső visszajelzés arról, hogy miért érdemes két tanítási nyelvű iskolába járatni a gyermeket.

Sokan tisztában vannak azzal, hogy egy angol tagozatos heti öt óraszámot meghaladóan három tantárgyat angol nyelven is tanulnak a kicsik, de ez az oklevél tanúsítja, hogy a három tantárgy okán az angol nyelv használatban is van és a heti angolos óraszám eléri a 10-12 órát a korrepetálásokkal és tehetséggondozásokkal együtt.

Három vizsgaszinten – Starters, Movers, Flyers – mérethetik meg magukat a 3-6. évfolyamos tanulók, akik az írásbeli, szóbeli és hallás utáni értés képességeikről – reading and writing, speaking, listening   - kategóriánként maximum 5 db pajzs begyűjtésével kapnak visszajelzést az ismeretszintjükről.

Minden egyes készségterületen már a 3-4 pajzs megléte azt jelenti, hogy készülj a következő fokozatra!

Az időben elkezdett és korán megszerzett sikeres vizsgatapasztalat már kiskorban szárnyakat ad, nekik nem gond nyolcadik végére a középfokú és érettségire a felsőfokú nyelvvizsga megszerzése.

Ismét 100 %-os sikert arattak a Comenius-ban érettségizők, 45 főből kivétel nélkül mindenki angol felsőfokú nyelvvizsgával távozott.

Rendben összegezhetünk, mindenki jól beszél angolul. De más nyelvekkel, hogy állunk?

Dunántúli kitekintésben is egyedülálló, hogy 5. osztálytól, heti 3 órában második idegen nyelvet is tanulhatnak a fiatalok, amiből tömegesen szerzik meg a középfokú nyelvvizsgát érettségire.Cambridge Vizsgaközpont

Intézményünket Cambridge Assessment English Vizsgafelkészítő központtá nyilvánították.Adó 1%

Tisztelt Szülő,
Tisztelt Támogatónk!


Kérjük, hogy amennyiben még nem rendelkezett 2022-es Személyi Jövedelemadója  1%-nak felajánlásáról, úgy kérjük támogassa azzal az - Aktív Comenius Kulturális és Sportegyesületet -  amely iskolánk kulturális és sport életét segíti.

Az egyesület támogatja a nyári napközis táborainkat, a nyári Velencei-tavi kenutúrákat, az évközi barlangász és kerékpár túrákat, az iskolai színjátszó köröket és a kóruséneklést.

A felajánláshoz szükséges egyesületi adatok:

Aktív Comenius Kulturális és Sportegyesület

Adószám: 18848153-1-07


Bővebb információ


Pályázat

A Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola a TÁMOP-6.1.2.A-14/2-2014-0165 pályázaton 9.400.000 Ft-ot támogatási összeget nyert az "Egészségtudatos diákokért- a székesfehérvári Comeniusban" program megvalósítására.

Fel