Comenius

Határtalanul 2020/21.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett HATÁRTALANUL pályázaton iskolánk az idei évben négy évfolyamával is sikerrel pályázott.

A 7. évfolyamosok
Székelyföld kincsei - Sóvidék csodái
Támogatás összege: 2.597.750.- Ft

Tamulmányi kirándulás középiskolásoknak (9., 10. és 11. évfolyam)
Királyok és fejedelmek útján Erdélyben
Támogatás összeg: 10.390.700.- Ft

A projekt a járványügyi helyzet miatt várhatóan a 2021/22-es tanévben valósul meg.

Határtalanul 2019/20.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett HATÁRTALANUL pályázaton iskolánk az idei évben is sikerrel pályázott, és 2.799.500,.- forintot nyert.

A projekt keretében a 7. évfolyamos tanulók "Erdőország magyar vére - Hon- és népismereti kalandozások Erdélyben" utazáson vettek részt.

A projekt a vírushelyzet miatt várhatóan 2021-ben valósul meg.

Határtalanul 2018/19.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett HATÁRTALANUL pályázaton iskolánk az idei évben is sikerrel pályázott, és 2.219.875,.- forintot nyert.

A projekt keretében a 7. évfolyamos tanulók "Erdőország magyar vére - Hon- és népismereti kalandozások Erdélyben" utazáson vettek részt.

részletes beszámoló

Határtalanul 2017

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett HATÁRTALANUL pályázaton iskolánk az idei évben is sikerrel pályázott, és 2.699.500.- forintot nyert.

A projekt keretében a 7. évfolyamos tanulók a Rákóczi-szabadságharc emlékútján, Kárpátalján jártak.

részletes beszámoló

HATÁRTALANUL 2016.

Iskolánk 2016. március 03-án 1.052.000.- Ft összeget nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett HATÁRTALANUL pályázaton a 7. évfolyamos tanulók "II. Rákóczi Ferenc nyomában, Őszi természet a Felvidéken" program megvalósításához.

részletes beszámoló

Pályázat

A Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola a TÁMOP-6.1.2.A-14/2-2014-0165 pályázaton 9.400.000 Ft-ot támogatási összeget nyert az "Egészségtudatos diákokért- a székesfehérvári Comeniusban" program megvalósítására.

Magolással vagy IQ-ból?

Neked könnyű, veled foglalkoznak!

A Mensa az átlagosnál magasabb intelligenciájú emberek nemzetközi egyesülete.
A szó latin eredetű, jelentése az asztal, ami köré azokat az embereket várják, akik a problémákat játszi könnyedséggel oldják meg.A Mensa magyarországi szervezete az idén októberben szervezte meg a hazai utánpótlás felmérését. A Comenius Gimnázium matematika tanárnője Kovács Dóra az iskola összes 17 év feletti diákját benevezte.

Ezzel a területtel a matematika nem kellő mértékben foglalkozik, sokszor csak a szorgalmat, vagy annak hiányát, egy hozzáállást értékelnek. Ugyanakkor az intelligenciát, ami egy képesség, csak tudomásul veszik pedig e köré csodák építhetők. Van, akit még az óra menetében is megzavar, ha a teremben egy kifejezetten magas intelligenciájú, aktív gyermek ül. Például arra a kérdésre, hogy hány szimmetria tengelye van egy kockának, a kiemelkedő képességű tanuló öt másodperc múlva rávágja a helyes választ, hogy tizenhárom. Jó-jó, mondhatja a tanár, de most várj egy kicsit, míg a többiekkel ezt megbeszéljük. A különleges tehetséget, ez alatt az idő alatt is fejleszteni, foglalkoztatni kell, mely napi kihívást jelent számomra. A modern iskola a magoltatás helyett a gondolkodás fejlesztésére épül, ehhez azonban alaposan meg kell ismerni a diákok valódi képességeit. Ha nem izzad a gyermek a matek példa felett, attól még értheti a matekot!

A jelenlegi méréssel 3 tanuló került a 145 feletti kategóriába, ebből egy diák eredménye a tanárokat is meglepte. Ő egy olyan tanuló, aki nem tűnt fel a teljesítményével. Most derült ki, hogy több terhelést is könnyedén elbírna.

Fel