Comenius

HATÁRTALANUL 2016.

Iskolánk 2016. március 03-án 1.052.000.- Ft összeget nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett HATÁRTALANUL pályázaton a 7. évfolyamos tanulók "II. Rákóczi Ferenc nyomában, Őszi természet a Felvidéken" program megvalósításához.

részletes beszámoló

Pályázat

A Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola a TÁMOP-6.1.2.A-14/2-2014-0165 pályázaton 9.400.000 Ft-ot támogatási összeget nyert az "Egészségtudatos diákokért- a székesfehérvári Comeniusban" program megvalósítására.

Magolással vagy IQ-ból?

Neked könnyű, veled foglalkoznak!

A Mensa az átlagosnál magasabb intelligenciájú emberek nemzetközi egyesülete.
A szó latin eredetű, jelentése az asztal, ami köré azokat az embereket várják, akik a problémákat játszi könnyedséggel oldják meg.A Mensa magyarországi szervezete az idén októberben szervezte meg a hazai utánpótlás felmérését. A Comenius Gimnázium matematika tanárnője Kovács Dóra az iskola összes 17 év feletti diákját benevezte.

Ezzel a területtel a matematika nem kellő mértékben foglalkozik, sokszor csak a szorgalmat, vagy annak hiányát, egy hozzáállást értékelnek. Ugyanakkor az intelligenciát, ami egy képesség, csak tudomásul veszik pedig e köré csodák építhetők. Van, akit még az óra menetében is megzavar, ha a teremben egy kifejezetten magas intelligenciájú, aktív gyermek ül. Például arra a kérdésre, hogy hány szimmetria tengelye van egy kockának, a kiemelkedő képességű tanuló öt másodperc múlva rávágja a helyes választ, hogy tizenhárom. Jó-jó, mondhatja a tanár, de most várj egy kicsit, míg a többiekkel ezt megbeszéljük. A különleges tehetséget, ez alatt az idő alatt is fejleszteni, foglalkoztatni kell, mely napi kihívást jelent számomra. A modern iskola a magoltatás helyett a gondolkodás fejlesztésére épül, ehhez azonban alaposan meg kell ismerni a diákok valódi képességeit. Ha nem izzad a gyermek a matek példa felett, attól még értheti a matekot!

A jelenlegi méréssel 3 tanuló került a 145 feletti kategóriába, ebből egy diák eredménye a tanárokat is meglepte. Ő egy olyan tanuló, aki nem tűnt fel a teljesítményével. Most derült ki, hogy több terhelést is könnyedén elbírna.

ECL Nyelvvizsga

Az októberi nyelvvizsga eredmények elérhetők. A bizonyítványok várhatóan 2017. december 12-től vehetők át hétköznapokon 8.00-16.00 óra között személyesen (személyigazolvány szükséges), vagy meghatalmazott útján.

Bővebb információ:

Gyermeknyelvvizsga

A Cambridge Young Learners English gyermeknyelvvizsga tanúsítványok megérkeztek, a Koppány utcai épületben hétköznap 8.00 és 16.00 óra között átvehetők (kivéve 2017.07.17-28, ekkor az ügyfélfogadás szünetel).

Fel