Comenius

HATÁRTALANUL 2016.

Iskolánk 2016. március 03-án 1.052.000.- Ft összeget nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett HATÁRTALANUL pályázaton a 7. évfolyamos tanulók "II. Rákóczi Ferenc nyomában, Őszi természet a Felvidéken" program megvalósításához.

részletes beszámoló

Pályázat

A Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola a TÁMOP-6.1.2.A-14/2-2014-0165 pályázaton 9.400.000 Ft-ot támogatási összeget nyert az "Egészségtudatos diákokért- a székesfehérvári Comeniusban" program megvalósítására.

Nevelünk és oktatunk

Nevelünk és oktatunk, percről-percre, példát mutatunk

Napjainkban gyakran gondolkodunk el azon, hogy gyermekünk iskolája,
vajon ellátja-e azt az oktató nevelő munkát, amit szemünk fényének szeretnénk megadni?Elegendő-e az, ha az intézmény csak oktat és nevel, tanárai korszerűsítik a szakmai ismereteiket, megfelelő továbbképzési eredményekkel.

A Comenius Iskola tantestülete úgy véli, hogy az oktatás és a nevelés mellett fontos a példamutatás is. Az idén szeptemberben Bán Balázs angol nyelv és média szakos tanár lett a hónap tanára Fejér megyében. Az általa életre hívott Comenius Filmműhellyel jelen van a hazai és a nemzetközi amatőr filmesek között. Újra és újra megmérettetik diákjaival együtt és saját alkotásaival is, a tanár urat már jegyzi a filmes szakma. A legutóbbi pályamunkája alapján Jirzí Menzel őt választotta a legjobb magyarországi rendezőnek.

Az alkotás, az önmegvalósítás sikeréről Kertész Tamás, biológia-testnevelés szakos tanár is innovatív mintát nyújt az iskolánk tanulóinak. Kertész tanár úr a kidolgozója és fejlesztője egy háromdimenziós, térben alakítható sporteszköznek, a sportlétrának. Ez a fejlesztő eszköz magyar találmány, amire akár világhírnév is várhat, mivel kijutott a legrangosabb nemzetközi sport- és sportszerkiállításra Münchenbe.

ECL Nyelvvizsga

Az októberi nyelvvizsga eredmények elérhetők. A bizonyítványok várhatóan 2017. december 12-től vehetők át hétköznapokon 8.00-16.00 óra között személyesen (személyigazolvány szükséges), vagy meghatalmazott útján.

Bővebb információ:

Gyermeknyelvvizsga

A Cambridge Young Learners English gyermeknyelvvizsga tanúsítványok megérkeztek, a Koppány utcai épületben hétköznap 8.00 és 16.00 óra között átvehetők (kivéve 2017.07.17-28, ekkor az ügyfélfogadás szünetel).

Fel