Comenius

Határtalanul 2018/19.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett HATÁRTALANUL pályázaton iskolánk az idei évben is sikerrel pályázott, és 2.219.875,.- forintot nyert.

A projekt keretében a 7. évfolyamos tanulók "Erdőország magyar vére - Hon- és népismereti kalandozások Erdélyben" utazáson vettek részt.

részletes beszámoló

Határtalanul 2017

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett HATÁRTALANUL pályázaton iskolánk az idei évben is sikerrel pályázott, és 2.699.500.- forintot nyert.

A projekt keretében a 7. évfolyamos tanulók a Rákóczi-szabadságharc emlékútján, Kárpátalján jártak.

részletes beszámoló

HATÁRTALANUL 2016.

Iskolánk 2016. március 03-án 1.052.000.- Ft összeget nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett HATÁRTALANUL pályázaton a 7. évfolyamos tanulók "II. Rákóczi Ferenc nyomában, Őszi természet a Felvidéken" program megvalósításához.

részletes beszámoló

Pályázat

A Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola a TÁMOP-6.1.2.A-14/2-2014-0165 pályázaton 9.400.000 Ft-ot támogatási összeget nyert az "Egészségtudatos diákokért- a székesfehérvári Comeniusban" program megvalósítására.

Nevelünk és oktatunk

Nevelünk és oktatunk, percről-percre, példát mutatunk

Napjainkban gyakran gondolkodunk el azon, hogy gyermekünk iskolája,
vajon ellátja-e azt az oktató nevelő munkát, amit szemünk fényének szeretnénk megadni?Elegendő-e az, ha az intézmény csak oktat és nevel, tanárai korszerűsítik a szakmai ismereteiket, megfelelő továbbképzési eredményekkel.

A Comenius Iskola tantestülete úgy véli, hogy az oktatás és a nevelés mellett fontos a példamutatás is. Az idén szeptemberben Bán Balázs angol nyelv és média szakos tanár lett a hónap tanára Fejér megyében. Az általa életre hívott Comenius Filmműhellyel jelen van a hazai és a nemzetközi amatőr filmesek között. Újra és újra megmérettetik diákjaival együtt és saját alkotásaival is, a tanár urat már jegyzi a filmes szakma. A legutóbbi pályamunkája alapján Jirzí Menzel őt választotta a legjobb magyarországi rendezőnek.

Az alkotás, az önmegvalósítás sikeréről Kertész Tamás, biológia-testnevelés szakos tanár is innovatív mintát nyújt az iskolánk tanulóinak. Kertész tanár úr a kidolgozója és fejlesztője egy háromdimenziós, térben alakítható sporteszköznek, a sportlétrának. Ez a fejlesztő eszköz magyar találmány, amire akár világhírnév is várhat, mivel kijutott a legrangosabb nemzetközi sport- és sportszerkiállításra Münchenbe.

Bizonyítványosztás

A tanévzáró osztályfőnöki óra, mely során a bizonyítvány is kiosztásra kerül 2019.06.21-én (péntek) lesz a Koppány utcában a következő időpontokban:

10:00 órai kezdettel:  9-11. évfolyam

14:00 órai kezdettel:  5-8. évfolyam

16:00 órai kezdettel:  1-4. évfolyam

Az évfolyamok terembeosztását a bejárati ajtóra és a faliújságra kifüggesztetve találják meg.

Hivatalos Facebook oldal

ECL Nyelvvizsga

Az áprilisi nyelvvizsga bizonyítványok megérkeztek, átvehetők hétköznapokon 8.00-16.00 óra között személyesen (személyigazolvány szükséges), vagy meghatalmazott útján.

Bővebb információ:

Vizsgaszabályzat

Fel