Comenius

HATÁRTALANUL 2016.

Iskolánk 2016. március 03-án 1.052.000.- Ft összeget nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett HATÁRTALANUL pályázaton a 7. évfolyamos tanulók "II. Rákóczi Ferenc nyomában, Őszi természet a Felvidéken" program megvalósításához.

részletes beszámoló

Pályázat

A Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola a TÁMOP-6.1.2.A-14/2-2014-0165 pályázaton 9.400.000 Ft-ot támogatási összeget nyert az "Egészségtudatos diákokért- a székesfehérvári Comeniusban" program megvalósítására.

Nevelünk és oktatunk

Nevelünk és oktatunk, percről-percre, példát mutatunk

Napjainkban gyakran gondolkodunk el azon, hogy gyermekünk iskolája,
vajon ellátja-e azt az oktató nevelő munkát, amit szemünk fényének szeretnénk megadni?Elegendő-e az, ha az intézmény csak oktat és nevel, tanárai korszerűsítik a szakmai ismereteiket, megfelelő továbbképzési eredményekkel.

A Comenius Iskola tantestülete úgy véli, hogy az oktatás és a nevelés mellett fontos a példamutatás is. Az idén szeptemberben Bán Balázs angol nyelv és média szakos tanár lett a hónap tanára Fejér megyében. Az általa életre hívott Comenius Filmműhellyel jelen van a hazai és a nemzetközi amatőr filmesek között. Újra és újra megmérettetik diákjaival együtt és saját alkotásaival is, a tanár urat már jegyzi a filmes szakma. A legutóbbi pályamunkája alapján Jirzí Menzel őt választotta a legjobb magyarországi rendezőnek.

Az alkotás, az önmegvalósítás sikeréről Kertész Tamás, biológia-testnevelés szakos tanár is innovatív mintát nyújt az iskolánk tanulóinak. Kertész tanár úr a kidolgozója és fejlesztője egy háromdimenziós, térben alakítható sporteszköznek, a sportlétrának. Ez a fejlesztő eszköz magyar találmány, amire akár világhírnév is várhat, mivel kijutott a legrangosabb nemzetközi sport- és sportszerkiállításra Münchenbe.

Bizonyítványosztás

Helye: Koppány utcai épületben a kiírás szerinti tantermekben

Ideje: 2017. június 27. kedd

10:00 - a 8-11. évfolyam részére

14:00 - az 5-7. évfolyam részére

16:30 - az 1-4. évfolyam részére

Az iskola környékén csapadékvízelvezetési munkálatok folynak, így a Csutora utca vége le van zárva, csak a Koppány utca irányából lehet behajtani az udvarra.

Aki esetleg nem tudja átvenni a kijelölt időpontban az év végi bizonyítványát, a nyár folyamán 8:00-16:00 óra között megteheti (kivéve július 17-28. között)

ECL Nyelvvizsga

Az áprilisi I. körös (amire jelentkezett a vizsgázó az sikerült) nyelvvizsga bizonyítványok megérkeztek, átvehetők hétköznapokon 8.00-16.00 óra között személyesen (személyigazolvány szükséges), vagy meghatalmazott útján.

Bővebb információ:

Beiratkozás

Tisztelt Szülők!

Iskolánkban folyamatos felvételi és beiratkozási lehetőséget biztosítunk.

Az évfolyamokhoz való csatlakozásról, a tanulói jogviszony létesítéséről a titkárságon nyújtanak részletes tájékoztatást.
A személyes megbeszéléshez szíveskedjenek
időpontot egyeztetni a 22/512-133-as telefonszámon.

Fel