Comenius

Határtalanul 2018/19.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett HATÁRTALANUL pályázaton iskolánk az idei évben is sikerrel pályázott, és 2.219.875,.- forintot nyert.

A projekt keretében a 7. évfolyamos tanulók "Erdőország magyar vére - Hon- és népismereti kalandozások Erdélyben" utazáson vettek részt.

részletes beszámoló

Határtalanul 2017

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett HATÁRTALANUL pályázaton iskolánk az idei évben is sikerrel pályázott, és 2.699.500.- forintot nyert.

A projekt keretében a 7. évfolyamos tanulók a Rákóczi-szabadságharc emlékútján, Kárpátalján jártak.

részletes beszámoló

HATÁRTALANUL 2016.

Iskolánk 2016. március 03-án 1.052.000.- Ft összeget nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett HATÁRTALANUL pályázaton a 7. évfolyamos tanulók "II. Rákóczi Ferenc nyomában, Őszi természet a Felvidéken" program megvalósításához.

részletes beszámoló

Pályázat

A Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola a TÁMOP-6.1.2.A-14/2-2014-0165 pályázaton 9.400.000 Ft-ot támogatási összeget nyert az "Egészségtudatos diákokért- a székesfehérvári Comeniusban" program megvalósítására.

Továbbtanulás 4, 6 és 8.osztály után

Iskolánkat azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik szeretnék az angol nyelvet közel anyanyelvi szinten használni, angol nyelvből felsőfokú nyelvvizsgát szerezni legkésőbb az érettségit megelőző tanév végéig, valamint tanulmányaikat egyetemi szinten kívánják folytatni.

Az előkészítő évfolyamokon (9Kny) heti 18 órában nyelvi intenzív felkészítő munkát végzünk csoportbontásban.Az előkészítő évfolyamon a mindennapos testnevelés mellett a hagyományos készségtárgyakat, informatika és antik örökségünk tantárgyakat tanítjuk. Tanulóink a magas nyelvi óraszám miatt a tanév végére a középfokú nyelvvizsgát sikeresen teljesítik.

Az 5. és 7. évfolyamba csatlakozó diákok egyéni tanrend alapján, heti 10 órában 4-6 fős mikrocsoportos szervezésben részesülnek intenzív nyelvi képzésben.

Az előkészítő évfolyam után diákjaink a nyelvi órákon kívül  célnyelvi civilizáció, fizika, kémia, biológia, történelem, informatika, mozgókép – és médiaismeret órákon használják a célnyelvet és ismerkednek a felsorolt tantárgyak angol vagy német vagy orosz szaknyelvével.

Végzős tanulóinktól elvárt a C1 felsőfokú, valamint második idegen nyelvből a B2 középfokú nyelvvizsga teljesítése.

Fel