Comenius

HATÁRTALANUL 2016.

Iskolánk 2016. március 03-án 1.052.000.- Ft összeget nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett HATÁRTALANUL pályázaton a 7. évfolyamos tanulók "II. Rákóczi Ferenc nyomában, Őszi természet a Felvidéken" program megvalósításához.

részletes beszámoló

Pályázat

A Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola a TÁMOP-6.1.2.A-14/2-2014-0165 pályázaton 9.400.000 Ft-ot támogatási összeget nyert az "Egészségtudatos diákokért- a székesfehérvári Comeniusban" program megvalósítására.

Továbbtanulás 4, 6 és 8.osztály után

Iskolánkat azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik szeretnék az angol nyelvet közel anyanyelvi szinten használni, angol nyelvből felsőfokú nyelvvizsgát szerezni legkésőbb az érettségit megelőző tanév végéig, valamint tanulmányaikat egyetemi szinten kívánják folytatni.Az előkészítő évfolyamokon (9Kny) heti 18 órában nyelvi intenzív felkészítő munkát végzünk csoportbontásban.

Az előkészítő évfolyamon a mindennapos testnevelés mellett a hagyományos készségtárgyakat, informatika és antik örökségünk tantárgyakat tanítjuk. Tanulóink a magas nyelvi óraszám miatt a tanév végére a középfokú nyelvvizsgát sikeresen teljesítik.

Az 5. és 7. évfolyamba csatlakozó diákok egyéni tanrend alapján, heti 10 órában 4-6 fős mikrocsoportos szervezésben részesülnek intenzív nyelvi képzésben.

Az előkészítő évfolyam után diákjaink a nyelvi órákon kívül  célnyelvi civilizáció, fizika, kémia, biológia, történelem, informatika, mozgókép – és médiaismeret órákon használják a célnyelvet és ismerkednek a felsorolt tantárgyak angol vagy német vagy orosz szaknyelvével.

Végzős tanulóinktól elvárt a C1 felsőfokú, valamint második idegen nyelvből a B2 középfokú nyelvvizsga teljesítése.

Bizonyítványosztás

Helye: Koppány utcai épületben a kiírás szerinti tantermekben

Ideje: 2017. június 27. kedd

10:00 - a 8-11. évfolyam részére

14:00 - az 5-7. évfolyam részére

16:30 - az 1-4. évfolyam részére

Az iskola környékén csapadékvízelvezetési munkálatok folynak, így a Csutora utca vége le van zárva, csak a Koppány utca irányából lehet behajtani az udvarra.

Aki esetleg nem tudja átvenni a kijelölt időpontban az év végi bizonyítványát, a nyár folyamán 8:00-16:00 óra között megteheti (kivéve július 17-28. között)

ECL Nyelvvizsga

Az áprilisi I. körös (amire jelentkezett a vizsgázó az sikerült) nyelvvizsga bizonyítványok megérkeztek, átvehetők hétköznapokon 8.00-16.00 óra között személyesen (személyigazolvány szükséges), vagy meghatalmazott útján.

Bővebb információ:

Beiratkozás

Tisztelt Szülők!

Iskolánkban folyamatos felvételi és beiratkozási lehetőséget biztosítunk.

Az évfolyamokhoz való csatlakozásról, a tanulói jogviszony létesítéséről a titkárságon nyújtanak részletes tájékoztatást.
A személyes megbeszéléshez szíveskedjenek
időpontot egyeztetni a 22/512-133-as telefonszámon.

Fel